Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев призова ПП за диалог, те остават опозиция

Политика

Радев призова ПП за диалог, те остават опозиция

Радев призова ПП за диалог, те остават опозиция - Tribune.bg
Снимка:

Поздравявам ви с постигнатия резултат, българите ви отредиха важна роля в политическия дневен ред, но отново избирателите не заложиха на една политическа сила и това е знак, че е нужен диалог и усилия за намиране на ефективни решения, а не само обещания за поредните избори." Това заяви президентът Радев по време на консултациите с „Продължаваме промяната”.

„Съгласен съм с вас, че не може да има правителство на всяка цена, но от друга страна ще държа да има открит и ефективен диалог и да изчерпим докрай всички възможни варианти за съставяне на правителство”, категоричен бе Румен Радев.

Той подчерта, че настоящето Народно събрание трябва да вземе много важни за обществото решения.

 От своя страна Кирил Петков заяви, че ПП ще бъдат водени от решаването на максимален брой проблеми на гражданите.

„Виждаме като огромна важност вдигането на минималната работна заплата, данъчни облекчения за младите семейства, както и подпомагане на бизнеса. Българският народ трябва да очаква от всички политици предизборните обещания да се спазват след изборите. Ето, защо за първия мандат изразяваме  готовност да говорим с мандатоносителя, но не и да ги подкрепим за правителство”.

Президентът попита представителите на ПП около какви идеи биха търсили обединение и подкрепа от кого, ако се стигне до втори мандат, който естествено ще отиде при тях.„Наред с всички мерки за излизане от кризата, ако сега вие наистина сформирате правителство по какъв друг начин ще подходите, за да има ефективна борба с корупцията”, запита още  Радев.  

Според Асен Василев кабинетът „Петков” е постигнал икономически ръст и решил кризата със зърното и газа.

„Ако втория мандат дойде при нас всичко ще бъде направено пред очите на българските граждани. Очакваме от първия мандат, да успее да направи това, което ние успяхме да направим предишния път”, каза Кирил Петков.  

Веднага след срещата при президента Кирил Петков заяви:

"Нашият първи приоритет е да говорим за 16-те политики, така че решенията за хората в този момент да излязат на преден план. Ние ще бъдем най-предвидимата опозиция зад мандатоносителя, който ще бъде ГЕРБ. Те ще имат лукса да знаят по какви политики ние ще подкрепим едно правителство и по кои политики няма. Нашите предизборни обещания ще бъдат спазени и българските граждани трябва да свикнат, че партиите трябва да си изпълняват своите обещания. Ето защо ние категорично казахме, че първият мандат няма да бъде подкрепен".

Асен Василев добави, че е изключително важно да бъдат реализирани 16-те политики.

"Призовахме президента правителството да изпълни задължението си относно Закона за публичните финанси и в НС да бъде внесен бюджет", уточни Василев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати