Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев към студентите: Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни

Политика

Радев към студентите: Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни

Радев към студентите: Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев публикува поздрав за 8 декември.

„Честит празник, скъпи студенти! Честит празник на всички университетски преподаватели, посветили живота си да изграждат личности!“, пише той.

Ето какво още се казва в поздрава:

„Има една обща за целия български народ религия и тя е знанието. Просветата и образованието изправиха народа ни през Възраждането. На тях принадлежи и бъдещето.

Здравната криза показа какво значи един лекар, един отдаден на призванието си медицински специалист за обществото ни. Българският съд показва какво значат вещите юристи с характер и достойнство, когато законите в Родината са подложени на изпитание. Талантливите инженери имат огромен принос за модернизацията на страната ни.

Университетите обучават професионалисти, но високата им цел е да градят личности. 

Студентите са съвестта на нацията. Днес хиляди от вас учат зад граница, но убеден съм, всички вие, български студенти, милеете за България. Всеки от вас притежава своя дял от бъдещето на Родината. Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни и сбъдвайки мечтите си, с талант и амбиция да сътворите нова България.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

РУСКИЯТ МОРАЛЕН КЛИМАТ, НАСАДЕН ОТ ЛЪЖЕЦА И ТЕРОРИСТА ИМА ЯСНА ЦЕЛ............ НЕДОВЕРИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ, РАЗРУШАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ-ОТВАРЯНЕ НА ТЕРИТОРИИ ЗА РУСКИТЕ СТУДЕНТИ И ВОЙНИЦИ........
08.12.2020 11:07 / Отговор
Този, ...който със стиснал юмрук насъскваше две тълпи една срещу друга, като някакъв тартор на футболна агитка, да ми говори за съвест и морал! Загрижил се че имало студенти в чужбина! Ами хайде заинтересувай се , когато партията която те издигна, колко млади хора прокуди в синьо-червната мъгла! Не Фатмак, тоя номер не минава ! Иска се покаяние, или както казваше Станишев ...много як "катарзис"! А дано ама надали...нашите Л'на не миришат!
08.12.2020 13:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети