Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев категоричен: След оставката и консултациите ще връчи мандата на ГЕРБ/СДС

Политика

Радев категоричен: След оставката и консултациите ще връчи мандата на ГЕРБ/СДС

Радев категоричен: След оставката и консултациите ще връчи мандата на ГЕРБ/СДС - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев коментира в Банско предстоящата ротация в правителството на 6 март.

„Устойчивост в политиката може да се гради само ако тя почива на ясни принципи и ценности. Прекалено големите компромиси водят до резултати, които не са в полза на българските граждани“, каза той.

Иначе Радев увери, че ще изпълни Конституцията и след консултациите с политическите сили ще връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС.

Разнищването на случая с Мартин Божанов е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава, твърди Радев.

„Виждате, че всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт, единствено с политическа протекция. Нашето общество така и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите джуджета и тъкмо затова продължи и варварското разграбване и превземане на държавата, именно в комфорта на безнаказаността“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети