Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Който даде оръжие на Украйна – да обясни, а за ареста на Борисов – питайте Петков

Политика

Радев: Който даде оръжие на Украйна – да обясни, а за ареста на Борисов – питайте Петков

Радев: Който даде оръжие на Украйна – да обясни, а за ареста на Борисов – питайте Петков - Tribune.bg
Снимка:

Този, който вземе решение за предоставяне на въоръжение на Украйна, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът. Нашата основна задача е да не допуснем да оставим гражданите и ядрената ни централа без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че на териториите на съседни държави падат дронове със заряди. Ние не трябва да допуснем това да се случи на наша земя. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Стара Загора.

Той заяви, че след срещата на министъра на отбраната и на премиера със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин, Министерски съвет трябва да даде ясна информация.

„На първо място нашата основна задача е да не допуснем гражданите и стратегически обекти да останат без адекватни противовъздушна отбрана, виждате че на територията на съседни държави падат дронове със заряди в тях падат. Не трябва да допускаме това да се случи тук.

Относно арестът на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, президентът каза, че не се меси в работата на правоохранителните органи, а дали е отвличане на вниманието „трябва да питате министър председателя“, лаконично отговори той.

Румен Радев коментира и темата с изграждането на заводи за батерии.

„Трябва да има ясна оценка на риска за батериите, това явно е нова авангардна технология“, заяви той.  

„Както ви казах не се меся по никакъв начин в работата на правоохранителните органи“, подчерта отново Радев по темата с ареста на Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати