Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев мълчи за новите служебни министри

Политика

Радев мълчи за новите служебни министри

Радев мълчи за новите служебни министри - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев отказа да каже дали ще има промени в състава и структурата на новия служебен кабинет, който трябва да назначи, след като разпусне Народното събрание. Темата той коментира след церемонията по случай отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари, в която участва.

"Няма да има промяна в политиката и укрепването на държавността остава основен приоритет", каза лаконично Радев.

Вместо това той покани медиите на 16-ти септември, когато щял да представи новия кабинет.  Именно тогава той трябва да издаде и указа за разпускането на НС, както и този за назначаването на служебното правителство. Радев не коментира и дали е ясно кой ще бъде премиер в новия кабинет.  

"За мен е важно, че няма да има промяна в политиката. Това служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Това е изключително важно и то трябва да продължи", каза той. Радев изрази надежда това, което е постигнало служебното правителство и това, което ще направи следващото, да бъде поето от един редовен кабинет.  

"Подкрепям ценности, а не партии", коментира Радев относно призива на социалистите да каже подкрепя или не евентуална нова партия на Кирил Петков и Асен Василев. Темата стана още по-актуална, след като преди дни социалисти се оплакаха, че емисари на новия проект на двамата министри от служебния кабинет обикалят структури на БСП.

"Пределно ясен бях вече. Подкрепям ценности, а не партии. Ще подкрепям винаги ценностите, които изповядват хиляди български социалисти - свобода, справедливост и солидарност", каза Радев. Кандидатурата му за президент пък по думите му щяла да бъде издигната според сроковете, заложени в хронограмата на ЦИК за вот.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети