Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев не поканил Борисов на консултациите на „Дондуков“ 2

Политика

Радев не поканил Борисов на консултациите на „Дондуков“ 2

Радев не поканил Борисов на консултациите на Дондуков 2 - Tribune.bg
Снимка:

„Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов винаги е демонстрирал готовността си за участие в диалог по всички обществени теми, както във вътрешен, така и в международен план. Борисов обаче не е получавал покана от президента Румен Радев за участие в днешната среща за обсъждане на актуални въпроси в изборния процес. Такава покана не е изпращана до него нито в Министерския съвет, нито в Централата на ПП ГЕРБ“. Това уточняват от пресцентъра на партията в отговор на запитвания на журналисти.

Бойко Борисов многократно е заявявал, че съвместната работа между институциите е ключова за стабилността и развитието на страната ни. Винаги, когато е имало предложения за диалог и срещи, Бойко Борисов се е отзовавал, както като партиен лидер, така и като министър-председател, подчертават от ГЕРБ.

Днес държавният глава събра опозиционните парии на „Дондуков“ 2 за консултации по Изборния кодекс. Той на практика организира паралелен дебат на този, който се води в Народното събрание – институцията, която наистина има право да промени законодателството.

Радев на няколко пъти по време на днешната дискусия изрази съжаление, че не присъстват членове на кабинета и голяма част от парламентарно представените партии

„Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него“, оплака се президента. Той не уточни, че една от причините да не присъстват е, че не са били поканени.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати