Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев, Нинова и Сталин на „Безсмъртния полк“

Политика

Радев, Нинова и Сталин на „Безсмъртния полк“

Руският посланик също участва в честванията

На 9 май се провежда шествието „Безсмъртен полк“, чрез който се отдава почит към загиналите в борбата срещу нацизма. Шествието обаче преминава повече като реклама на Русия. Руското влияние по време на честването буквално може да избоде очите – руски знамена, червените знамена с традиционните сърп и чук, портрети на Сталин, надписи на руски език.

Впечатление прави, че в официалния сайт на „Безсмъртен полк“ са посочени ясно и организаторите му - Фондация „Безсмъртният полк“, Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение „Русофили“, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Сдружение „Александър Невски“, Съюз на българските журналисти, Форум „България-Русия“, Национално сдружение „Заедно с Русия“, Движение „Че Гевара“ – България и др.

И на този фон едва ли имаше учудване, че в събитието участваше президентът Румен Радев, представители на БСП и Руското посолство у нас.

Точно в 9 часа президентът положи цветя пред Паметника на Незнайния войник. Именно това бе отправната точка на шествието. А то бе един час преди официалното издигане на Европейското знаме пред Президентството по повод Деня на Европа.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова и посланикът на Москва у нас Анатолий Макаров също положиха цветя пред паметника и участваха в шествието.

А то официално завърши пред Паметника на Съветската Армия. Там бяха чути и думите: „Днес, русофобските кръгове всекидневно клеветят Русия. Те се опитват да натрапят на България „нов цивилизационен избор”, който цели да ни откъсне от дълбоките исторически и културни корени, които ни свързват.“ Произнесе ги Калоян Паргов – лидерът на БСП – София, при участието си в шествието на „Безсмъртния полк“. Участие взеха и от представители и на българския клон на „Нощните вълци“.

В световната история обаче се признават извършените зверства не само от Хитлер, но и от Сталин. А в началото на Втората световна война страната ни е съюзник на Германия и чак в края се присъединява към съюзниците, но не получава голямо признание. След края на войната у нас влизат руски войски, а в страната се налага комунистическия режим. На власт идва БКП, чийто наследник е БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев, БСП

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети