Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев няма да ходи във Франция, не вижда напредък по оста София-Скопие

Политика

Радев няма да ходи във Франция, не вижда напредък по оста София-Скопие

Радев няма да ходи във Франция, не вижда напредък по оста София-Скопие - Tribune.bg
Снимка:

„Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при президента Макрон, искам да видя реални резултати.“, това заяви пред журналисти в Пловдив президентът Румен Радев. Той поясни, че следи внимателно позициите на партиите.

„Оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по темата Република Северна Македония е парламентът трябва да уточня, че последната инстанция винаги е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми“, категоричен беше държавния глава.

Той коментира и предстоящата актуализация на бюджета.

„Много страни вече си актуализираха бюджета, ако няма сигурност не можем да говорим за икономика, образование, култура и наука“, допълни Радев.

Според него бежанците са се оказали болезнена тема. Румен Радев подчерта, че политиката на българската държава трябва да бъде внимателна и постоянна по темата.

„В началото основният приоритет беше да ги интегрираме, а сега ние ги задраскваме“, добави Румен Радев.

Той коментира и темата за въвеждането на еврото в България. 

Пълноценната европейка интеграция е стратегическа цел на България.  С подписването на договора за Европейския съюз ние на практика приемаме тази цел и тя е заложена. В същото време решенията не трябва да предшестват информационния анализ, отбеляза държавният глава.

Относно американските изтребители, дошли в България, държавният глава уточни: „Присъствието на нашите партньори тук е ценно не само за по-голямата ни сигурност, но и защото с тях провеждаме съвместни учения. В тях научаваме много и обменяме различни тактики. Това трябва да се оценява и да се подкрепя.“

Румен Радев откри 15-ото Международно ревю „Хемус 2022 – защита, антитероризъм и сигурност“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети