Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев обявява графика за консултации с парламентарните групи

Политика

Радев обявява графика за консултации с парламентарните групи

Радев обявява графика за консултации с парламентарните групи - Tribune.bg
Снимка:

Президентът трябва да се срещне с всички парламентарно представени партии

Президентът ще обяви графика за консултации с парламентарно представените партии преди връчването на мандата за съставяне на ново правителство. По време на тази процедура Николай Денков ще продължи да упражнява правомощията си на министър-председател.

"Явно страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите на партиите от коалицията в оставка блъфират за предстоящо удължаване на съвместното управление, дали мобилизират своите избиратели за нови избори", посочи вчера в коментар Радев. 

По думите на президента в момента самите коалиционни партньори са объркани, което си проличава от техните реакции за гласуваната оставка на кабинета.

Радев за кабинета в оставка: Страстите се нажежават. Утре ще има график за консултации

Парламентът прие вчера единодушно оставката на правителството, подадена от Денков. Сега всичко е в ръцете на държавния глава, който трябва да се срещне с всички парламентарно представени партии. След това ще връчи мандат на ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група. Те имат седмица, за да предложат нов кабинет.

Междувременно се очаква и разговорът между  партньорите в управлението. Все още няма официална позиция от ПП-ДБ за  коалиционното споразумение, което им предложиха от партията на Бойко Борисов.

С пълно мнозинство: Приеха оставката на кабинета Денков



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети