Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. С пълно мнозинство: Приеха оставката на кабинета „Денков“

Политика

С пълно мнозинство: Приеха оставката на кабинета „Денков“

С пълно мнозинство: Приеха оставката на кабинета Денков - Tribune.bg

С пълно мнозинство Народното събрание прие оставката на кабинета „Денков“. Така на практика се прекратяват правомощията на Министерски съвет, но той продължава да изпълнява функциите си до избора на нов.

С приетата оставка се открива и конституционната процедура за консултации при президента и раздаване на мандати, като се започва от първата политическа сила в лицето на ГЕРБ-СДС.  

„Акад. Денков управляваше в едно време на болезнено обществено разединение в България и това разединение си проличава и в пленарната зала”ы заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„Няма политическа алтернатива, защото няма политически идеи. Хората излизат тук, за да разкриват болезни истини от своето подсъзнание“, смята Иванов.

Той обясни, че кабинетът е имал задачата да реши най-сетне парламентарната криза. „Той трябва да бъде острието, за да видим дали можем да търсим езика на съгласие, на баланси. Това всичко се случва в ситуацията на тежки компромиси“, каза Христо Иванов и продължи уточнявайки, че Денков винаги е запазвал фокус върху важните приоритети на страната.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ротация 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети