Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Очаквам следващото правителство да погледнат с по-голямо внимание на българското образование

Политика

Радев: Очаквам следващото правителство да погледнат с по-голямо внимание на българското образование

Радев: Очаквам следващото правителство да погледнат с по-голямо внимание на българското образование - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев участва в тържественото откриване на новата учебна година в 43-о ОУ „Христо Смирненски“ в София. Построена в началото на 20-и век, сградата на училището тази година навършва 115 години.

Той приветства учениците, учителите и родителите, които присъстваха на празничното събитие в двора на учебното заведение.

"Мога да ви уверя, че служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници да не затварят поради липса на отопление. Но, първо, честит празник на всички български ученици, учители и родители! По стара българска традиция училищният звънец днес проехтя над цяла България, за да ни припомни, че през вековете България е просперирала, когато е имала силно образование. Когато училището е преподавало не само знания, но и е възпитавало в любов към родината. Затова очаквам следващият парламент и редовно правителство да погледнат с още по-голямо внимание на българското образование, което трябва да бъде издигнато в стратегически национален приоритет, към усъвършенстване на учебно-материалната база, както дава добър пример тук това училище, към въвеждането на нови форми и методи, иновативни, на обучение, които да ни отварят към света, към издигане на престижа и мотивацията на българския учител, към защита на българската история, език и литература в учебниците, които през последните години са подложени на редица посегателства", заяви президентът Радев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети