Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев поискал от Тръмп с купуването на самолети да отпаднат визите, Захариева му обясни, че не става така

Политика

Радев поискал от Тръмп с купуването на самолети да отпаднат визите, Захариева му обясни, че не става така

Радев поискал от Тръмп с купуването на самолети да отпаднат визите, Захариева му обясни, че не става така - Tribune.bg
Снимка:

Според президента Румен Радев сделката за новите изтребители е силен гарант, който би помогнал за евентуалното отпадане на визите за САЩ. Темата е била обсъдена по време на официалния прием, даден от американския президент в Ню Йорк, предава Нова ТВ.

Успоредно със сделките за въоръжените сили да отпаднат и визите. За това също говорихме с президента Тръмп. Очаквам много по-интензивна работа от българското правителство и от българската дипломация”, заяви Радев.

Това е законодателство и няма как да се обвързва със сделка. Законът е еднакъв за всички. Само ще припомня, че румънците купиха 16 самолета и все още имат визи”, поясни външният ни министър Екатерина Захариева.

В момента само 5 държави от Европейския съюз пътуват с визи. България е изпълнила всички изисквания без едно – процентът на отказаните визи.

Съгласна съм само с това, което каза президента, че не отговаря на добрите отношения между САЩ и България, българските граждани да пътуват с визи”, категорична е Захариева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Простакесата Ама тази още ли е външен министър, и защо ходи да следи президента. Разбира се, че е правилно и България да си иска своето.това се казва мръсница, работеща.за чужди правителства.
26.09.2019 14:28 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати