Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Политиката на „Булгаргаз“ е неразбираема и извън управленската логика

Политика

Радев: Политиката на „Булгаргаз“ е неразбираема и извън управленската логика

Радев: Политиката на Булгаргаз е неразбираема и извън управленската логика - Tribune.bg
Снимка:

„Политиката на „Булгаргаз“ е неразбираема и извън политическата и управленска логика,“, това заяви президентът Румен Радев в коментар пред журналисти за цената на газа.

„Не е логично да се обявяват прогнозни цени на газа за юли и юни, а в средата на май да се определя тази за настоящия месец.“, допълни още той.

„Бизнесът има нужда от предвидимост, надявам се правителството да следва политика за дългосрочно осигуряване на ниски цени.“

„Кризите, в които се намираме са тежки, но е най-важно да не се допуска криза на доверие. Защото никое правителство не може да извади страната от тежки кризи при дефицит на доверие. Тези протести означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е да има диалог - открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се отстояват мненията на всички страни.“ – коментира още той.

„Дали има криза на доверие зависи от поведението на хората и от това дали още хора ще се включат в тези протести“, допълни Радев.

В отговор на въпрос дали очаква предсрочни избори държавния глава отговори, че единствено от правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети