Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Петков готви национално предателство около 24 май

Политика

Каракачанов: Петков готви национално предателство около 24 май

Каракачанов: Петков готви национално предателство около 24 май - Tribune.bg
Снимка:

„Около датата 24 май част от правителството, начело с премиера Кирил Петков и партията „Продължава промяната“, се готвят за извършат национално предателство.“, Това заяви почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, бивш вицепремиер и министър на отбраната.

„Имаш решение на българското правителство от 2019 г., решение на парламента от 2019 г., решение на КСНС при президента от 2020 г., имаше и през януари тази година също решение на КСНС. Българската позиция е ясна: компромиси по темата за РС Македония не се правят, докато няма някаква промяна в политиката на Скопие спрямо България“, категоричен е Каракачанов.

Той подчерта, че за цялото българско общество вече е видно, че „Кирил Петков не само не разбира за какво става дума, но той е поел ангажименти“.

„В момента той суче и маже, опитва се да извърши национално предателство, за да заслужи това, че някой го взе от нищото и го направи премиер на България. Това вече е ясно за всички“, обясни той.

Почетният председател на ВМРО очаква, че българското общество ще бъде критично, защото през всичките тези години между 75-84% от българските граждани са категорично против да се правят компромиси по темата за РСМ.

„Тук някакви приказки, че наш национален интерес е да бъдем заобиколени от държави-членки на ЕС заради войната в Украйна, са пълни глупости и приказки за наивници. РСМ и Албания са членове на НАТО. Това им дава гаранцията за сигурността, а не членството в ЕС“, подчерта бившият военен министър.

Каракачанов заяви, че всички искаме на Балканите да имаме партньори в ЕС, но членството в ЕС означава покритие на критерии.

„Определено нямаме интерес държава, като РСМ, която води антибългарска политика да стане член на ЕС. Защото всички тези практики на фалшифициране на българската история, преследване на българи, претенции за национални малцинства в България, ще стане много по-сериозен проблем, когато тази държава стане член на ЕС“, подчерта почетният председател на ВМРО.

Той коментира и тезата на Петков, че трябва да загърбим историята си в името на развитието на икономическите отношения.

„Един самолет летя един път с 8 пътници на борда. Ако това е бизнес, по-добре е Петков да се връща там където е учил. Той си противоречи по казуса с РСМ, той не заблуждава с подобни красиви приказки за развитие на икономическите отношения“, заяви Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО даде за пример и казуса с природния газ, където, според него, премиерът прави точно обратното.

„С природния газ премиерът договори една голяма далавера. Използваха повода, че руснаците искат да се плаща с рубли и още преди „Газпром“ да спре кранчето на България, те са си направили договорката. Тези момчета през уж една швейцарска фирма, където е работил сегашният изпълнителен директор на „Булгаргаз“, ще ни доставят газ – през фирма посредник. Казват ни газ ще има, но не ни казват на каква цена. А цената, както изчисляват експертите и публично го оповестиха, е с 35% по-висока, отколкото газа, който получаваме от „Газпром“, обясни Каракачанов.

Според него се получава размяна кон за кокошка.

„С една самолетна линия се опитват да ни убедят, че това е страхотен успех и напредък, а това, че ще натовариш българския бизнес с 35% по-висока цена на газа било въпрос на морал. Става дума за колосална далавера. Увеличението с 35% означава със 100 милиона лева на месец повече спрямо сегашните цени или 800 милиона до края на годината“, каза той.

Каракачанов заяви, че не вярва на нито една дума на премиера.

„Не вярвам на Петков, защото той излъга целия български народ още преди да стане премиер, че той не е канадски гражданин. Един човек, който не и е излъгал по един толкова фундаментален въпрос и е нарушил Конституцията на България, защо да не те лъже и по други въпроси. Това прави и по темата за РС Македония, и по темата за природния газ, и по темата за тока. Докога трябва да гледаме, че царят е гол. Ах какви хубави дрехи има промяната. Не, промяната няма никакви нови дрехи, голи са и ,за съжаление, са тотално некадърни!“, каза почетният председател на ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати