Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев поведе социалисти на шумно шествие до паметника на Левски

Политика

Радев поведе социалисти на шумно шествие до паметника на Левски

Това е прецедент в отбелязването на тази дата, тъй като днес е черен ден за тихо преклонение пред паметта на Апостола

Приповдигнато настроение, патриотични песни и доволният Румен Радев, здрависващ се с червени симпатизанти. Под този знак преминава внимателно организираното шествие в памет на Васил Левски.

Днес отдаваме почит пред Апостола на свободата. Навършват се 147 години от обесването му през 1873 г.

Досега подобно шествие не е провеждано, тъй като денят, в който е обесен Апостолът, се счита за черна дата в българската история, на която само тихо се скланя глава пред паметта му.

Начело на шествието застанаха социалистите от издигналата Радев партия БСП. Червеният актив беше организиран и от провинцията, а безплатни автобуси докараха желаещи да съпроводят шествието на Радев.

БГНЕСБГНЕС

Според „24 часа“ с Радев са шествали и вечните протестиращи против правителството хора от партия „Възраждане“ заедно с лидера си и Костадин Костадинов, както и хора от сдружението „Боец“, финансирано от банкера-беглец Цветан Василев. Протестиращ Номер 1 на републиката Йоло Денев пък призовал президента да обяви военно положение и да вземе властта.

В същия час в храм „Света София - Премъдрост Божия” беше отслужена панихида в памет на йеродякон Игнатий - Васил Левски. Панихидата отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрполит, в съслужение със столични свещеници.

БГНЕСБГНЕС

В храма присъстваха кметът на столицата Йорданка Фандъкова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, главният прокурор Иван Гешев, зам.-кметът Тодор Чобанов, много политици и общественици, предаде БГНЕС.

Веднага след службата тръгна литийно шествие, което ще стигне до паметника на Васил Левски, където започва възпоменателната церемония по повод 147 години от обесването на Йеродякона.

Глава пред Левски преклони рано тази сутрин и премиерът Бойко Борисов. Той обаче стори това тихо и в компанията на няколко министри и без допълнителна показност.

Борисов се поклони пред Паметника на Васил Левски


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Марина Леле,колко весели са червените , като че на сватба са тръгнали.Остава и едно хоро да тропнат накрая.Позор.
19.02.2020 18:19 / Отговор
К. К. Комунодната сган точи зъби за властта!!!
19.02.2020 20:08 / Отговор
И.Ц. Няма срам за комунистите, разграбили и довели Б-Я до 3 национални катастрофи. Днес, когато честваме 147 г.от обесването на Апостола на Свободата ВАСИЛ ЛЕВСКИ, те финансират и събират агитки, раздавайки им знамена и плакати. Ухилени, бяха наобиколили същият като тях продажен Радев, който видимо нямаше нужда от охрана. Нали рогатия му баджанак е до него. Искате доверие от тези, чийто спестявания и ПФ ограбихте! РАДЕВ, К. ИМПЕКСОВА, ЙОТОВА и цялата червена пасмина, така и не осъзнаха, че доверието трябва да се заслужи. За власт, са готови да предадат род и родина, дори на преврат. Това ли искате? Не се ли поучихме от грешките си? Няма друга източна д-ва, освен Б-Я И Русия, където да е извършена приватизация. Нали обичат Русия, странно защо на всички децата са в САЩ, а сметките им не са в рублу, а в евро. НАЛИСТИНА ЛИ ИМА ТОЛКОВА ПРОСТИ ХОРА, КОИТО ДА ИМ ВЯРВАТ. ВСЕ ЕДНО В КОКОШАРНИКА, ДА ПУСНЕШ ЛИСИЦА ЗА ПАЗАЧ. С ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ И ПО БКП/БСП, Б-Я Е ОБРЕЧЕНА!
20.02.2020 01:00 / Отговор
ГЕРБ Ни обрекоха и разделиха народа.На циганския електорат след изборите им опращават комунални услуги(ток, вода и т.н.), на самонастанили се е общински жилища им дават настанителни заповеди, ако бяха българи щяха да са на улицата.Съвсем правилно ги освиркаха хората. Левски не е на Фандъкова, а на честния народ. И какво лошо има да освиркваш мафията и крадливите мафиоти. Нищо не е осквернено.
20.02.2020 08:09

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети