Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев с първа реакция ден по-късно: Прокуратурата ме атакува

Политика

Радев с първа реакция ден по-късно: Прокуратурата ме атакува

Радев с първа реакция ден по-късно: Прокуратурата ме атакува - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев коментира изнесените от прокуратурата подробности по разследване, което се е оказало свързано с него.

„За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия – „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“ като ги употреби като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха“, заяви Радев.

В хода на разследване, наблюдаващите прокурори са извършили цялостен анализ на доказателствата. Към тях има и специални разузнавателни средства (СРС), които са били приложени от ДАНС спрямо командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. В СРС-тата двамата обсъждат как да се отговори на КПКОНПИ за назначаването на сегашната съпруга на държавния глава Десислава Радева за пиар във ВСС през 2014 г., стана ясно вчера.

„Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата“, посочи още президентът.

По думите му тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост. „От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България“, коментира още държавният глава.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати