Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев свиква днес КСНС заради евроинтеграцията на РСМ

Политика

Радев свиква днес КСНС заради евроинтеграцията на РСМ

Радев свиква днес КСНС заради евроинтеграцията на РСМ - Tribune.bg
Снимка:

На този фон ВМРО излизат на протест с искане за референдум по темата

Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност в 14 часа. Темата ще бъде „Интегриране на Западните Балкани в Европейския съюз. Роля на Република България за стабилизиране и асоцииране на Северна Македония“.

Засега позицията на София остава същата - подкрепяме интеграцията на Скопие, но при зачитане на българския национален интерес.

Следващата седмица – на 18 януари – премиерът Кирил Петков ще отиде на крака в Северна Македония. Поводът е 30-годишнината от признаването на независимата македонска държава от България.

Днес по време на провеждането на КСНС при президента от ВМРО излизат на протест. Патриотите настояват за национален референдум за Северна Македония.

Протестът, обявен като мирно събиране на „Дондуков“ 2, е провокиран от противоречивите изказвания на министър-председателя Кирил Петков, както и някои негови действия. Патриотичната формация посочва, че едно от тях е изпращането на външнополитическия съветник на премиера Весела Чернева в Скопие, без да е ясно с каква цел е направена визитата и какво е обсъждано.

От ВМРО отново призовават всички партии в парламента да не отстъпват от вече поставените условия – да бъдат гарантирани правата на българите от другата страна на границата, да се сложи край на езика на омразата към България и да бъде призната общата история до 1944 г.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп