Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В Скопие чакат Петков: Възнамеряваме България да е най-голямата ни подкрепа за евроинтеграция

Политика

В Скопие чакат Петков: Възнамеряваме България да е най-голямата ни подкрепа за евроинтеграция

В Скопие чакат Петков: Възнамеряваме България да е най-голямата ни подкрепа за евроинтеграция - Tribune.bg
Снимка:

„С българския премиер Кирил Петков, който ще дойде на 18 януари, очаквам да изградим конкретно приятелско отношение и общуване между двете страни на всички нива. Това, което прави ВМРО-ДПМНЕ, е безкрайна злоупотреба с медийното пространство за сеене на лъжи, дестабилизиране и насаждане на несигурност у гражданите“.

Това заяви бъдещият премиер на РС Македония Димитър Ковачевски в интервю за агенция МИА.

„При визитата на Петков очаквам да утвърдим основите за бъдещите разговори, както и формите на сътрудничество и напредък. Но и в същото време да действаме извън историческите рамки”, каза Ковачевски пред държавната агенция.

Според него това е условието, за да има напредък: „Сближаването и сътрудничеството между двете страни във всички области е важно условие за отстраняването и съмненията за грешните възприятия. Аз съм готов да отворим нова страница в отношенията с България, да изградим искрено приятелство и по-добро бъдеще за двете страни. Трябва да снишим гласа на омразата. Реално имаме повече близост, отколкото различия като държави и трябва да се концентрираме върху общия интерес. Само с такъв подход ще бъдем запомнени като лидери, които са преодолели балканските конфликти с европейски подход”, каза още Ковачевски и добави, че чрез политиката на взаимноуважение, изграждане на бъдеще, сътрудничество и компромиси може да се върви напред.

„Имаме намерение да навлезем по същество в този процес, за да постигнем резултати и да достигнем до логично приближаване на позициите, включително и до точката, когато България ще бъде най-голямата ни подкрепа за евроинтеграцията ни. Подобно нещо успяхме да направим с Гърция и съм убеден, че с добра воля и много работа ще успеем да постигнем и с България“, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати