Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев заплаши партиите да направят правителство: Протакане ще е самоубийство

Политика

Радев заплаши партиите да направят правителство: Протакане ще е самоубийство

Радев заплаши партиите да направят правителство: Протакане ще е самоубийство - Tribune.bg
Снимка:

„Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори, че ще се върнат към познатото старо и статуквото ще се върне на бял кон, не се състояха. Въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно“.

Това заяви Румен Радев, след като беше преизбран за президент.

„Фалшиви новини и режисирани скандали опитаха да отблъснат хората от изборите дори и днес – в изборния ден. Но България издържа този изпит по демокрация и не се поддаде на този опит да се всее етническо напрежение“, каза президентът.

В деня, в който беше постигнато историческото дъно в избирателната активност в историята ни, президентът коментира, че разумът е надделял над апатията и лъжата.

„Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят. Това ще е самоубийство, ако някоя от партиите тръгне срещу волята на народа. Трябва да се види отчетливо политическо мнозинство“, предупреди той.

Задачите, които Румен Радев раздаде на несъществуващия още кабинет, са правосъдна реформа и справяне с икономическата и социалната криза през зимата.

„Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции – особено ако се отнася за българската история и правата на сънародниците ни зад граница“, заръча той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети