Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев взел евтино жилище и от Министерството на отбраната

Политика

Радев взел евтино жилище и от Министерството на отбраната

Радев взел евтино жилище и от Министерството на отбраната - Tribune.bg
Снимка:

Ползвал и втори ведомствен апартамент против правилата

Пореден скандал с евтин имот, и то държавен, е на път да избухне с президента Румен Радев. Според ПИК държавният глава не само се облажил с евтин имот в София, но и с такъв в Пловдив.

Според справка в имотния регистър Румен Радев си купува ведомствено жилище от Министерството на отбраната от дирекция „Отдих и култура“. Тогавашният командир на 3-та изтребителна авиобаза в Граф Игнатиево взима ведомственото жилище от 112 кв. м. плюс мазе от 9 кв.

Малко след като се нанася, той купува жилището - през 2005 г. Радев решава да прави ремонт, тъй като апартаментът не е по вкуса му и през това време се налага да живее другаде. По-скандалното е, че докато тече ремонта, сегашният президент и радетел за честност си взима второ ведомствено жилище за смешен наем.

Така Румен Радев нарушава правилата като ползва ведомствено жилище, при положение, че вече има собствено такова. За капак по-късно продава евтиното жилище, взето от държавата и печели доста изгодно от тази сделка. Това става през 2007 г., когато все още е женен за майката на децата си Гинка и се преместват в София заради работата му във ВВС.

Това се случва само в рамките на две години, в които купува евтиния ведомствен апартамент, прави му ремонт, докато живее против правилата в друг такъв, и после продава първия.

С друг евтин имот се сдобива през 2010 г. в столичния квартал "Гео Милев". Президентът е декларирал, че цената на апартамента от 143 кв. м. в новопостроена сграда е 168 827 лв., което е малко над 600 евро на квадрат.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

КУР_ЗА_ГРЕБ и ЧУК УУУ БРЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ.... АМА НЕ Е СТРОИЛ ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ В ДВЕ РЕДИЦИ ДА ПРОМЕНЯ ЗАКОНА В ПОЛЗА НА "АРТЕКС".......
08.04.2019 10:04 / Отговор
КРА_СТА_ВИЦА ЗА ГЪЗ ААА БРЕ НЕДОРАСЛЕК....ТЕБЕ ПЪК КОЕ ТЕ НАКАРА ДА БЛЕЕШ КАТО СКОПЕНА ОВЦА ? ;)
08.04.2019 10:26 / Отговор
Стоян Минков Леле, този президент голям гешефтар!
08.04.2019 11:04 / Отговор
REx Блеещи овце,тъп овчи народ
08.04.2019 17:45 / Отговор
гневен гражданин Ей, не спряхте да изсипвате помия върху Президента, ужасни и цинично нагли хора сте. Проблемът с Апартаментгейт не е в това, че жилищата са били купени на евтини цени, а в това, че са купени на тези цени през време, когато осветените властници са били в управлението на Държавата. След като си в управлението и си на държавна заплата от 3000-5000 лв. как стана така, че си купуваш апартамент, който струва 1 600 000 лв. по пазарни цени, откъде тези пари. Значи влизаш във властта гола мишка, скъсан цървул, но ... после така се ояждаш, че почваш да купуваш и се забравяш. Е те това. И за сведение, Президентът е купил ведомствения апартамент, когато хабер е нямал да влиза в управлението, така че каква сметка ще му се държи. Запомнете, бе хора - проблем е когато си на власт и купуваш евтино, защото това означава търговия с влияние, рекет или получаване на подкуп. Ама защо ли да мислите, то е по-лесно само да се плюе, нали ...
08.04.2019 18:18 / Отговор
Георги Костов Абе, "гневен гражданин"! Ти да не си му светил в тъмното на президента, че знаеш кога и как е решил да се занимава с политика?! За к'ва помия ми говориш? Тоя същия президент не спря да клати държавата, защото виждаш ли много му пука за народа, а се оказа, че и той си е въртял далаверите и то с държавна собственост.

Ами съпругата му? Не е ли пример как и тя се възползва къде правомерно, къде неправомерно от държавното си положение.

Добре, че все пяк има някои, който да осветли тез7 мошеници.
09.04.2019 09:35
Бобеца Приятелю, президентът е върл мошеник и комунист, само това мога да ти кажа... мина времето и модата на комунизма....Самият факт, че той е президент, показва много неща. Не трябва България да има президент комунист!
10.04.2019 09:20
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети