Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев за КСНС за РС Македония: България има нужда от стабилност, но и от прозрачно управление

Политика

Радев за КСНС за РС Македония: България има нужда от стабилност, но и от прозрачно управление

Радев за КСНС за РС Македония: България има нужда от стабилност, но и от прозрачно управление - Tribune.bg
Снимка:

„Мисля, че колкото по-тясно управляващите се придържат към приетите от Народното събрание документи и по-дълбоко се вслушват в гласа на българите у нас и в Северна Македония...“, заяви Румен Радев по повод искането за свикване на КСНС по темата от страна на Кирил Петков.

Президентът подчерта, че КСНС е орган за подпомагане на диалога и търсене на общи решения в името на важни национални цели. Ако се търси широк национален консенсус, то такъв има и е силно изразен и чрез документи, и чрез гласа на народа.   

„Ако диалога в коалицията е нарушен, то коалицията трябва да каже каква е причината. Има ли промяна в позицията на европартньорите и институциите, както и дали има някаква промяна от страна на РСМ?“, допълни Радев и увери, че ще продължи да прави най-доброто за България

„Да държим България на положение на отговорен член на ЕС и правата на българите в Македония и ще продължа да работа нашите братя да получат гаранции за един необратим процес и най-сетне политиците там да направят смелата стъпка, която да направи смелата стъпка“, допълни той.

„Първо аз искам да чуя премиера. Вижте, България има нужда от стабилност, но и от прозрачност и принципност в управлението и се надявам, че този баланс ще бъде намерен", удари по кабинета Румен Радев. 


Топ новини

виж още
Актуална тема