Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев за МОЧА: В ход е агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта

Политика

Радев за МОЧА: В ход е агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта

Радев за МОЧА: В ход е агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта - Tribune.bg
Снимка:

„Обикновено който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. Варваското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване на историята, но изостря силно общественото противопоставяне. Защото разрушаването на един паметник води неизбежно до отрицаването на друг паметник.“ Това каза президентът Румен Радев по повод демонтажа на Паметника на Съветската армия.

„В момента е в ход агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото. И тези, които посегнаха на символите на държавността - националният празник и българския флаг, и които се готвят да похитят и Конституцията, днес режат нашата история парче по парче. Зрее дълбоко обществено възмущение, което неизбежно ще има политически последици“, заяви още той.

По думи му никой не си илюзията, че българите няма да гледат безучастно посегателствата срещу историята, което по думите му е реално посегателство срещу нашего бъдеще като народ.

„Ще взема отношение по Закона за държавния бюджет когато пристигне в президентската институция“, заяви Радев отговори на въпрос дали ще наложи вето на Бюджет 2024 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети