Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев за предложението на Главчев: Все още не е разбрал с какво се е заел като премиер

Политика

Радев за предложението на Главчев: Все още не е разбрал с какво се е заел като премиер

Радев за предложението на Главчев: Все още не е разбрал с какво се е заел като премиер - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев коментира предложението на служебния министъ-председател Димитър Главчев. Премиерът предложи да оглави поста на външен министър.

Радев каза, че в петък му се е обадил Главчев с предложението да заеме поста на външен министър. „Аз го посъветвах все пак да проучи малко повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, да не говорим за външно министерство“, каза президентът.

По думите на президента в понеделник сутрин ще направят последен разговор. „Ако той държи, аз както съм казвал, приемам всички негови предложения и не се меся в неговата работа. Намесих се само тогава, когато нещата излязоха извън контрол“, каза Радев. По думите му е много важно това правителство да успее и да осигури нормална среда за провеждане на избори.

„Надявам се да осъзнае с какво се заема, много е важно какъв екип от заместници ще се сформира във външно министерство. Нека не си правим илюзии, че Главчев ще може да овладява процесите във външно министерство“, каза Радев.

Димитър Главчев: Предложих на Радев аз да поема външно министерство

„Искам да отбележа, че макар да му отне почти седмица, Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил на този пост, той щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси“, каза Радев.

„Министърът на външните работи е пряко отговорен за организацията на изборите в чужбина, а това няма как да стане, когато на поста е заместник-председател на партия, която е участник в изборите“, каза президентът.

Радев посочи, че не е защитавал Стефан Димитров, а е бил против това зам.-председател на партия да отговаря за избори в чужбина.

„Имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да поемат министерството и да свършат работата доста по-добре от Митов“, каза той.  

„Ужасно нелепо е хората, които до вчера бяха коалиционни партньори на ГЕРБ и ДПС да им се привижда, че аз съм обвързан, тази ревност е смехотворна“, заяви държавният глава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети