Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев зове от София на 3 март: Нека бъдем хора

Политика

Радев зове от София на 3 март: Нека бъдем хора

„Тази година отбелязваме националния си празник, когато родината ни приема бежанци, а войната бушува близо до нас“, заяви президентът Румен Радев в словото си на тържествената заря - проверка по повод националния празник на площад „Народно събрание“ в София.

„Воюват синовете на два братски народа, чиито деди са положили кости на наша земя, сражавайки се рамо до рамо за нашата свобода. За нас, българите, тази братоубийствена война днес е особено болезнена. Затова призовавам да не се поддаваме, да не допускаме ожесточението, което опустошава земите на север в Украйна да се всели и в нашите сърца, да влезе и в нашия дом. Така, както преди години, нека и днес отворим обятия към всички бедстващи. Така, както преди години нашите предци намираха убежище в Киев, Одеса, Москва и Петербург. Нека бъдем хора“, призова Радев. 

„Да не допускаме ожесточението, което опустошава Украйна, в нашия дом“, каза още той. 

Държавният глава се обяви срещу идеите да не отбелязва 3 март.

„Но тъкмо разривът с паметта и ревизиите на историята са причината за много трагедии“, каза президентът.

В заключение държавният глава каза, че никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове и призова да пазим историята си от осквернители и безродници.

След края на тържествената заря-проверка част от гражданите, присъствали на площада, скандираха „Кирил е позор“, „Оставка“ към премиера Кирил Петков, както и носеха транспарант с надпис „Оставка“, отбелязва БТА.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети