Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радост, селфита и аплодисменти сред мнозинството: Бюджетът е приет

Политика

Радост, селфита и аплодисменти сред мнозинството: Бюджетът е приет

Радост, селфита и аплодисменти сред мнозинството: Бюджетът е приет - Tribune.bg
Снимка:

Когато съчетаем капитал и човешки капитал, имаме правилната формула, заяви Кирил Петков, който дойде да поздрави депутатите

На 25 февруари парламентът най-сетне прие държавния бюджет, който трябваше да е в сила от 3 месеца. С месеци закъснение и три дни дебати, бюджетът стана факт. Това предизвика бурна радост сред управляващите депутати, които решиха да увековечат момента.

ФейсбукФейсбук

За да ознаменува новия бюджет, в залата дойде и премиерът Кирил Петков, който също обра аплодисменти от мнозинството. Той пък благодари за интензивната работа.

„Този бюджет е безпрецедентен. Има огромни големи инвестиции, които ще започнат промяната. Има безпрецедентно добри повишавания на учителските заплати. Знаем, че когато съчетаем капитал и човешки капитал, имаме правилната формула за растеж“, заяви Кирил Петков.

Той уверено каза, че приемането на бюджет е отхвърлило всички слухове за проблем в Четворната коалиция.

Рамката предвижда приходи в размер над 57,2 млрд. лева и разходи от над 63,1 млрд. лева. Заложеният дефицит е в размер на 4,1 на сто от БВП. Асен Василев още преди дни заяви, че ако избухне вой на в Украйна, цифрите стават неактуални.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети