Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радостин Василев напуска „Промяната“

Политика

Радостин Василев напуска „Промяната“

Радостин Василев напуска Промяната - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът Радостин Василев обяви, че напуска „Продължаваме промяната“. Причината за своето решение бившият министър ще обяви на нарочна пресконференция, но по всичко личи, че е разбирателството за правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Припомняме, че Василев беше депутат от ИТН, дори беше спортен министър от партията на Слави Трифонов. След като от ИТН свалиха доверието си от правителството на Кирил Петков, Василев и още няколко депутата дезертираха. Изтекоха данни, че именно в неговото жилище са се провеждали разговори за оттегляне и на други депутатите от ИТН, а прокуратурата поиска имунитета му заради заплахи от негова страна към бивша депутатка.

Василев се присъедини към ПП на предходните избори и беше водач на листа в Плевен. Кампанията му беше придружена от бурни скандали и обвинения от плевенчани за неправилно паркиране и заплахи. 

По всяка вероятност Василев е решил да прави и своя партия, като в социалните мрежи излязоха и предположения за име на новата формация. 

Според източици от ПП, Василев е решил да напусне, защото не му е даден пост на министър, след като неколкократно е искал да оглави комисията по правни въпроси към Народното събрание.

Депутатите от ПП научили от медиите за намеренията на своя колега, а Василев заплашвал цялата парламентарна група на ПП. Източници разкриват, че напрежението срещу Кирил Петков е високо, защото именно той е човекът, който е довел Василев в партията, а на последните избори листите бяха разместени, за да може Радостин Василев да има гарантирано място в парламента.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати