Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радостин Василев тупа топката с оставката си в опит да разцепи партията на Слави Трифонов

Политика

Радостин Василев тупа топката с оставката си в опит да разцепи партията на Слави Трифонов

Радостин Василев тупа топката с оставката си в опит да разцепи партията на Слави Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на спорта Радостин Василев се е превърнал в последната надежда на Кирил Петков и Асен Василев да си осигурят мнозинство в парламента, съобщава ПИК.

По-рано днес спортният министър Радостин Василев, обяви, че ще си подаде оставката утре и след това ще се върне като депутат. Според последната мълва в кулоарите на Народното събрание Василев нарочно тупа топката и бави даването на своята оставка.

Радостин Василев защо още не си дава оставката: Това е въпрос на моя преценка

Припомняме, че регионалният министър Гроздан Караджов подаде своята още снощи, като все още никой измежду Теодора Генчовска, Александър Николов и Радостин Василев не е последвал примера му.

Размотаването на тримата министри на Слави и най-вече на спортния говори, че все още в "Има такъв народ" текат някакви преговори и договорки. Най-горещата версия е, че Василев, който се смята за една от влиятелните фигури в групата на ИТН, ще се опита да придърпа към себе си няколко депутати на Слави, които в последствие да крепят мнозинството на "Продължаваме промяната".

В медийното пространство отдавна има слухове, че Радостин Василев е пристанал на Кирил Петков и Асен Василев.

Твърди се, че той се е договорил с тях  да оглави листите им при предсрочни избори в Плевен, а дотогава ще работи за тях.

Освен това Радостин Василев е близък до влиятелни бизнесмени и футболни босове, чиито интереси са Петков и Василев да останат на власт. 

Гонзо: Голямото ми учудване е кой е сложил Руди за министър

По-рано днес ПИК съобщи, че четирима олигарси, сред които и футболен бос, са се обединили да разцепят групата на "Има такъв народ" в парламента и да осигурят мнозинство на управляващите. Предполага се, че те ще използват спортния министър като куриер при пазаруването на народни представители.

Големият проблем пред Кирил Петков и Асена Василев  е, че групата на Слави в парламента не е много голяма, а сред депутатите са верните на Трифонов - Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Любомир Каримански, Ива Митева, Виктория Василева, Силви Кирилов, Иво Атанасов и Николай Радулов, Пламен Николов и Пламен Абровски. Така на спортния министър Радостин Василев се пада нелеката задача да убеди почти всички останали народни представители, които да се отцепят от "Има такъв народ" и да крепят кворума и мнозинството в парламента.

 

Венци Стефанов: Руди ще се запомни само с лакейството му към ЦСКА


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп