Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ралица Симеонова от „Български възход”: При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход

Политика

Ралица Симеонова от „Български възход”: При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход

Ралица Симеонова от Български възход: При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход - Tribune.bg
Снимка:

„При управляващата коалиция наблюдаваме аматьорски подход, процесът на взимане на решения не се основава на никаква логика. Има вакуум, ако има някакви правила очевидно не се спазват”, коментира в „Говори сега” по БНТ Ралица Симеонова, координатор на „Български възход”, бивш заместник-министър на отбраната. Тя отрече категорично президентът Румен Радев да стои зад политическия проект на Стефан Янев. По темата за вероятни предсрочни избори Ралица Симеонова заяви, че има сериозни шансове управляващата коалиция да не издържи дълго във времето.

„Разпадането на коалицията закъснява, може би повече няма да има правилни решения, които да бъдат взети”, каза Ралица Симеонова. Тя уточни, че се позиционират в дясно като партия, тепърва изграждат своя профил и облик. „Нямаме близки отношения с никой политически субект”, допълни Ралица Симеонова. Според нея предоставянето на военнотехническа помощ за Украйна не е никакво решение и не променя сегашната ситуация.

„Правителството трябва да има ясна позиция, а няма единно мнение. Това означава, че коалицията не може да взима решения по подобни въпроси. Ние не сме "за" предоставяне на военна помощ за Украйна, по този начин влизаме директно в конфликта, предоставяйки оръжие нека си дадем сметка, че то убива. Аз лично бих подкрепила ремонт на военна техника”, добави Ралица Симеонова.

Относно енергийната сигурност и обезпеченост на България Ралица Симеонова подчерта, че фаворизирането на едни източници за сметка на други не е диверсификация и би следвало да се разгледат всички възможности.   


Топ новини

виж още