Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашидов за срещата с Ердоган: Борисов си изигра картите правилно

Политика

Рашидов за срещата с Ердоган: Борисов си изигра картите правилно

Рашидов за срещата с Ердоган: Борисов си изигра картите правилно - Tribune.bg
Снимка:

Отношението към България е добро, отбеляза още Вежди Рашидов

„Борисов направи демонстрация каква дипломация трябва да се води с хората, които са му близко – до границата. Отношението към България е добро. Българо-турската граница лесно може да бъде застрашена, защото нещата се развиват динамично”. Това отбеляза пред БТВ Вежди Рашидов, който присъства на срещата на българския премиер Борисов с президента на Турция Ердоган по повод кризата с мигрантите.

По думите му обяснението на Ердоган за проблема с мигрантите е много просто.

„Той управлява една много голяма държава, има реална война на границата, често стават атентати, 3 млн. бежанци стоят на негова територия – има големи разходи за тях, 42 млрд. разходи за турското общество“, обясни Рашидов.

Никога последните 50 отношенията на Балканите не са били както сега, има баланс и в отношенията с „големия комшия“, посочи още Рашидов.

Според него проблемът е, че Турция реално не е получила пари от Европа, за да се грижи за тези хора.

„Бойко Борисов си изигра картите правилно, той желае да продължи диалога между Турция и ЕС. Трябва да се уточнят правилата“, уточни още Вежди Рашидов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Дипломатически гаф 1. Отива в навечерието.на Националния ни празник. 2. Никой не го е.цанил за посредник. 3.Не спазва международното право и предава на Турция противници на Ердоган. 4. Не е европеец, а предател..5.Европейските лидери не го бяха информирали за посещението на гръцко-турската граница и по спешност им се натрапи, тъй като Каракачанов, каза че той ще приеме парада при паметника на Незнайния воин
От гаф към гаф.
04.03.2020 18:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети