Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков: Борисов няма морално право да говори за избори, търговията с гласове е създадена в партийни централи

Политика

Рашков: Борисов няма морално право да говори за избори, търговията с гласове е създадена в партийни централи

Рашков: Борисов няма морално право да говори за избори, търговията с гласове е създадена в партийни централи - Tribune.bg
Снимка:

Не е ясно дали Бойко Рашков ще бъде част от проектокабинета

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков нападна словестно лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите му от сутринта, че МВР е репресирало поддръжници на опозицията преди кметските избори в Нова Загора миналия уикенд. 

Борисов: Чуваме само заклинания и купуване на гласове, а се губят милиарди от некадърност и безотговорност

Рашков обяви, че „такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори, защото това уродливо явление „купуване и продаване на гласове” не е създадено от МВР”.

Той посочи, че търговията с гласове е създадена в партийни централи, които прибирали пари от своите обръчи от фирми, за да подкупват с тях най-бедните избиратели:

„Това явление е създадено в едни партийни централи, които си създават обръчи от фирми, които да ги финансират и да има средства, които да бъдат разнасяни с чували и куфари и раздаване на предимно бедно българско население, на бедни избиратели, които са готови за 30-40-50-60 лв. да продадат своя глас и по такъв начин да провалят вашата, моята, на нашите деца и внуци съдби. Това е политическият морал, който съдадоха такива като Борисов. Тези политици много добре знаят, че купуването и продаването на гласове е престъпление”, каза още Рашков.

„Тези „политици” няма морално право да оценяват работата на МВР. Привествам това, че миналата година те се противопоставиха, защото имахме серия избори, на този, който след изборите излизаше и казваше: „Аз победих”. Никой обаче не го питаше с колко пари, с колко пари на глас”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети