Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков за обвиненията на ДПС: Това са политически спекулации и голи твърдения

Политика

Рашков за обвиненията на ДПС: Това са политически спекулации и голи твърдения

Снимка:

„МВР като създава предупредителен протокол не пита кой е политически активист и кой не.“, категоричен беше вътрешният министър

Това са политически спекулации, на тази партия. Аз получих подобно парламентарно питане. Помолих за конкретни данни, но досега не съм получил. На голи твърдения не мога да вярвам.“ Това зави служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в отговор за лидера на ДПС, който по-рано обяви, че МВР е извършвало репресии към активисти и избиратели на движението.

По чл.65 от закона за МВР могат да се съставят подготвителни протоколи, на лица за които има данни, че се подготвят да купуват гласове. МВР има профилактична дейност. Това са лица, които с политически партии носят от населено място в населено място куфари и дават на бедните прослойки от обществото както пари, така ѝ продукти. Раздават се боб,  леща и дърва за огрев, не можем да стоим безучастно. Нашите политици купуват гласове само и само да са в парламента. Тези политици, които сега плачат, че са репресирани - техни активисти купуват гласове.“, допълни още Рашков.

МВР като създава предупредителен протокол не пита кой е политически активист и кой не.“, категоричен беше вътрешният министър.  


Топ новини

виж още

Актуална тема