Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рая Назарян за Нотариуса: Резултати ще дойдат от обществения натиск върху институциите

Политика

Рая Назарян за Нотариуса: Резултати ще дойдат от обществения натиск върху институциите

Рая Назарян за Нотариуса: Резултати ще дойдат от обществения натиск върху институциите - Tribune.bg
Снимка:
Резултати ще дойдат от обществения натиск върху институциите, коментира пред БНР казуса с групата на Нотариуса Рая Назарян - депутат от ГЕРБ и председател на Комисия по превенция и противодействие на корупцията в Народното събрание.
"Не мога да кажа, че чувстваме вина. Изнесените данни в последните дни по казуса с убития Божанов касаят една престъпна дейност, която датира от преди 20 години - ГЕРБ не е управлявал тогава", посочи Назарян.

По думите й корупцията е явление в цял свят и срещу него трябват постоянни усилия и навременни мерки за неговата борба.

"Групата около Божанов не само е осъществявала неправомерни действия и натиск върху магистрати и търговия с влияние, но също има множество пострадали български граждани, станали жертви на имотни измами.
Това са изключително притеснителни факти и обстоятелства. Дължим изясняване на отговорите", отбеляза юристката.
Според нея бъдещата комисия по случая с групата на Нотариуса ще бъде публична, в нея ще може да се включи цялата общественост - да чуе, да участва, да задава въпроси, но това в никакъв случай не трябва да пречи на разследването.
 
"Ние сме двигател в съдебната реформа", подчерта Рая Назарян и добави, че една такава реформа не е бързо мероприятие, а изисква търпение. Депутатът от ГЕРБ уточни, че много мерки са се взели през последните 9 месеца, които са променили посоката. Назарян цитира данни, според които България се измества като показател, макар и с малък процент, но има подобрение в борбата с корупцията.
 
"Борбата с корупцията зависи от всеки един от нас, не само от политиците. Тази нетърпимост трябва да е на всяко ниво", категорична бе Рая Назарян. 



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети