Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разединение в „БСП за България“: АБВ гласуват срещу кабинета на ИТН, дори колегите им да са „за“

Политика

Разединение в „БСП за България“: АБВ гласуват срещу кабинета на ИТН, дори колегите им да са „за“

Разединение в БСП за България: АБВ гласуват срещу кабинета на ИТН, дори колегите им да са за - Tribune.bg
Снимка:

Румен Петков за Петър Илиев: Такъв типаж е абсурден като участие в правителство

В ПГ на „БСП за България“ все още няма решение дали ще подкрепи предлаганото от „Има такъв народ“ правителство. Една от партиите в коалицията обаче – АБВ, не изключва да гласува с „против“ дори и решението на групата да е „за“.

„Още когато Петър Илиев беше номиниран в първия състав на кабинет, аз съм обявим принципните позиции, защото такъв типаж е абсурден като участие в правителство. Впоследствие от правосъден министър се издигна до кандидат за министър-председател, сега е кандидат за министър на вътрешните работи“, обяви лидерът на АБВ Румен Петков.

„Както казва един депутат - зависимостите са такива, че кабинет може да няма, но кандидат Петър Илиев ще има“, пошегува се Петков, който подчерта, че не познава Петър Илиев лично и се гордее с това.

Лидерът на АБВ призова Слави Трифонов да види безочието, арогантността и излъчването на кандидата си.

„Този цинизъм и арогантстваща наглост не приличат дори на разносвач на пощата в училище, а не на преподавател във висше учебно заведение. Дори да подминем просташката арогантност, вулгаризма, става дума за българската държава и българската държавност и за това как изглеждаме в очите на българските граждани и на нашите партньори. Какъв обем от специфичната информация в МВР ще бъде предоставена на Барбадос? Не съм мислил, че падението в държавата може да стигне дотук“, казва още Румен Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети