Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разкол в ИК на Радев, започнаха обвинения и разделение на лагери

Политика

Разкол в ИК на Радев, започнаха обвинения и разделение на лагери

Снимка:

Жесток разкол се случва в Инициативния комитет на Румен Радев. Поводът е решението на Конституционния съд по казуса с Кирил Петков. По-рано днес от ИК на Радев решиха да защитят не само своя кандидат-президент, но и бившият икономически министър. Това не се хареса на членовете от БСП, които реагираха остро в своя позиция.

Скандалът се разраства, след като се включи и друг член от ИК на Радев, а именно Владимир Танев. По думите му БСП вече твърдо играели за ГЕРБ и проф. Анастас Герджиков.  

„Хора в Инициативния комитет на Румен Радев от столетницата днес се изхрачиха обилно срещу президента, щото моля ви се, участвал в предизборни прояви на ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА. Това се случва в деня, в който  на предизборна среща на Радев във Велико Търново присъстваха половин дузина червени кметове. Въпросните трима червени депутати, с които имам нещастието да съм във въпросния Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Радев и Йотова, освен че оплюха Радев, нападнаха махленски и самия Кирил Петков“, написа в свой пост Танев.

По думите му червените ги „стягал чепика“, защото партията на Петков набирала огромна подкрепа и сила. Според него социалистите се върнали към статуквото и станали част от коалицията на „мутрите на Борисов и ДПС“.

„Дали това е е началото на края на столетницата, това предстои да видим. Иначе в интерес на истината, за разлика от кохортата около Корни, огромната червена членска маса масово подкрепя Радев...“, написа още той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема