Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Разкритията“ продължават, но обществото и медиите няма да видят „доказателствата“ (ОБНОВЕНА)

Политика

„Разкритията“ продължават, но обществото и медиите няма да видят „доказателствата“ (ОБНОВЕНА)

Разкритията продължават, но обществото и медиите няма да видят доказателствата (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

В документите на Илчовски се съдържали фирмени тайни, твърди Мая Манолова

Отново скандали на парламентарната комисия, „разследваща“ управлението на Бойко Борисов. Свидетелят на Мая Манолова излезе с нова порция невероятни обяснения за корупция на най-високо ниво в държавата.

Проблемът в комисията се получи обаче, след като депутати от парламентарната група на ГЕРБ настояха освен лични разкази, на медиите и обществото да бъдат представени и документите и доказателствата, които земеделецът Светослав Илчовски многократно заяви, че има.

Това, очаквано, няма да се случи. Мая Манолова обясни, че документите съдържали „фирмени тайни“. Последва пореден срамен скандал в Народното събрание, а Манолова заплаши ГЕРБ с НСО.

„Стaвa думa зa вътрeшнoфирмeни oбoрoти и зa инфoрмaция, кoятo кacae функциoнирaнeтo нa фoндoвaтa бoрca. Трябва дa ce oбcъждaт дoкумeнтитe нa зaкритo зaceдaниe, нe прeд мeдиитe“, заяви Мая Манолова.

Иво Мирчев от „Демократична България“ в разговор с Димитър Стоянов от „Биволъ“Иво Мирчев от „Демократична България“ в разговор с Димитър Стоянов от „Биволъ“

Маноил Манев от ГЕРБ настоя, че това не е необходимо.

„Ако са постъпили лошо, нека всичко е на масата. Всички граждани в България да слушат всичко“, поиска той.

Може само да се гадае какво по-секретно може да се съдържа в тези митични документи от вече обявеното. Илчовски обвини крупния птицевъд Иван Ангелов, че е давал подкупи на Борисов.

И премиерът, и бизнесменът обаче отрекоха, така че без доказателства се получи „дума срещу дума“.

„Сигнали ще има, досега никой не можеше да говори, защото всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ. Бъркаха в джоба на всеки човек“, каза Илчовски. Иначе не можел да коментира дали снимките с кюлчетата са автентични.

„Нямам представа дали са били внесени или са били там. Един човек ми каза, че бил почерпил една женица с пет хиляди лева да обслужи премиера“, вкара отново клюката той.

На комисията този път присъства и очерненият бизнесмен Иван Ангелов, който разказа съвсем различна история, включваща дадени назаем няколко милиона на Илчовски, които вторият не искал да връща.

„95% от казаното от г-н Илчовски са лъжи. Това, което изрече е потресаващо. Не мога да разбера с каква наглост се гаври с толкова депутати и журналисти. На 26 юли 2020 г. купувам царевица за 260 лева. През  2019 г. купувам царевица на 280 лева, плащам му авансово пет месеца преди сделката. Всяка данъчна проверка ми излиза до стотинки“, твърди Ангелов.

Той заяви, че през 2018 г. е дал на Илчовски 5 млн. заем, после зърнопроизводителят му поискал още 3 млн. лв. Заемите не са върнати.

Фирма Градус завежда всички възможни дела срещу свидетеля Илчовски

Борисов за свидетеля на Манолова: Не го познавам, това са подгрети манджи

За дело се готви и друга жертва на обвиненията на земеделеца – жената, която той обвини, че е проститутка, предлагаща се за 5000 лв. и снимала спалнята на Борисов.

Маги Бадер: НЕ познавам г-н Борисов и г-н Ангелов

Неподплатени останаха и твърденията, че Миньо Стайков е бил изнасилен в затвора, като посегателството било заснето и клипчето служело за забавление и сплашване на други бизнесмени. Адвокатът на Стайков отхвърли твърденията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети