Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ревизоро за задържания си заместник: Не е идвал при мен за уволнения или назначения

Политика

Ревизоро за задържания си заместник: Не е идвал при мен за уволнения или назначения

Снимка:

Прокуратурата е иззела компютри в цялото министерство

За всички назначения аз съм отговорен, обяви на брифинг в парламента министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро. Той бе категоричен, че заместникът му Красимир Живков не е оказвал натиск за назначения или уволнения.

„Не е идвал при мен за уволнения или назначения. Нито той, нито другият ми заместник“, коментира екоминистърът.

Димитров потвърди, че прокуратурата е иззела и неговия компютър, за да се проследят масиви с данни относно разследването срещу заместник-министър Красимир Живков.

„Хората са в коридорите и чакат да ги арестуват, никой не иска да подписва. Елате и говорете с тях“, обърна се към медиите Емил Димитров.

Министърът не е обсъждал задържането на заместника си с премиера, както и кой ще го замести.

„Разговорите са били за това какви мерки ще предприемем с вноса на отпадъците, след като свърши коронавируса. Ограничихме три циментови заводи, но на пристанището получателите може да се опитат с анекс 7 да внесат нещо допълнително, което може да отиде в някои от нашите сметища, регионални депа. Като ги внесат и не могат да ги реализират, ги хвърлят по деретата“, предупреди министър Димитров.

За да затруднят този процес и да стеснят вноса на отпадъци, в екоминистерството са променили една наредба и фирмите три дни по-рано следва да информират какво получават като отпадъци.

„Създадохме екип, който да отиде на границата, ако имаме съмнение за някой камион. Върнахме два камиона“, похвали се Емил Димитров. Той потвърди, че в Пловдив, Плевен и Монтана са площадките, от които са взети проби на налични складирани отпадъци.

„Не можем цялата икономика да я поставим на колене, че има 2-3 злоупотреби. При отпадъците става дума и за внос на суровини…Не искаме отново в България да влизат отпадъци, както е било предишни години. Има камери какво влиза в завода, но това трябва да е работа на граници, митници. Имаме много прокурорски проверки за отпадъци, сега настояват за проверки на ТЕЦ-ове, но те са 30 човека и трябва да работят два месеца. Имаме огромен брой площадки, които не можем да контролираме. Искам по-бързо закриване при нарушения. След 4 години мога да затворя площадка, в която днес съм видял нередности. Имаме муден закон. Общественото недоволство е голямо и трябва да преминем към действия. Всичко, което влиза, трябва да е под контрол“, категоричен е министърът на околната среда.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още