Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Христов: Няма да съм аз министърът, който ще остави населението на студено през зимата

Политика

Росен Христов: Няма да съм аз министърът, който ще остави населението на студено през зимата

Росен Христов: Няма да съм аз министърът, който ще остави населението на студено през зимата - Tribune.bg

Разглеждаме и възобновяване на доставките от „Газпром“, каза той

Ние сме експертно правителство и разглеждаме абсолютно всички възможности за доставка на газ, включително и възобновяване на доставките от „Газпром“.

„Приоритетно гледаме алтернативни доставчици, но ако се окаже, че те не са достатъчни, няма да съм аз министърът, който ще остави населението на студено през зимата“, заяви Росен Христов пред бТВ.

По думите му условията, които Русия поставя към нас, са тези, които са поставени към други европейски държави и които те изпълняват.

„Няма да се отклоним от европейската политика. Купуването на газ от „Газпром“ не означава, че излизаме от рамката на ЕС, няма да приемем различни условия от тези, които имат Германия и други държави от ЕС“, допълни Росен Христов.

„Има вече направени анализи на всички рискове, така че, ако започнем преговори, ние ще адресираме всичко, което е критично за нас, така че доставките да бъдат стабилни, на оптимална цена и с максимална сигурност”, каза още той.

В коментар на обсъждането от КЕВР на по-скъп газ със 60% със задна дата той отбеляза, че потребителите донякъде са защитени, защото са на регулирания пазар, а топлофикациите също се ползват с определени защити, така че сметките няма да скочат със 60% за битовия потребител.

„Това съвсем не е така за индустриалните потребители, които ще усетят поскъпването на газа, а ние ще усетим поскъпването чрез техните продукти и услуги“, каза той.

По думите му фалити не трябва да се очакват.

Той опроверга Асен Василев:„Получаваме руски газ чрез посредници от Гърция и от други търговци. Твърдението на бившия финансов министър Асен Василев е неточно”.

За договорените 7 танкера Росен Христов заяви, че са помолили за 2 седмици отсрочка, за да договорят слотовете за разтоварване.

 

Асен Василев: Правителство, което не може да се справи с проблемите, започва да плаши, че друг ги е създал

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети