Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Плевнелиев: Ако президентът е спойката на новото правителство, тогава имаме задкулисие

Политика

Росен Плевнелиев: Ако президентът е спойката на новото правителство, тогава имаме задкулисие

Снимка:

Радев показа и доказа, че той бута България към казахските степи - на изток

„Очевидно, президентът Радев има качества, които народът е преценил, че са важни. Но от друга страна, имаше и план през всички тези месеци на служебното правителство - как да направим така, че да спечелим политическата битка. Това коментира в "Денят започва" с Георги Любенов Росен Плевнелиев, президент на Република България през 2012-2017 г.

„Ако президентът е спойката на новото правителство, тогава имаме задкулисие, няма да е добре“, смята Плевнелиев.

„Хорото на тези, които танцуваха в изборната нощ, не беше обмислено и не биваше да се случва, най-малкото защото в същата нощ имаше над 200 починали от ковид“, смята той.

„Най-ниската възможна избирателна активност не е предпоставка който и да било да си мисли, че е победител и е предпоставка за смиреност и за работа в полза на хората“, категоричен е Плевнелиев.

Той коментира и въпроса за Крим, след като в предизборния дебат по БНТ Радев заяви, че Крим е руски.

„Ако ние искаме да има мир за нашите деца, нима не съзнаваме, че мирът трябва да се спазва от всички, включително от най-силните. Аз мисля, че с действията си президентът Радев показа и доказа, че той бута България към казахските степи - на изток“, смята той. Плевнелиев категорично заяви, че пътят на страта ни е в ЕС

Той коментира и лидерите на новата партия "Продължаваме промяната " - Кирил Петков и Асен Василев, които спечелиха парламентарните избори на 14 ноември.

„Мисля, че има някакво сходство и с министър-председателя Станишев, защото ако си спомняте, тогава силният президент Първанов практически подкрепи един млад социалист, лидер като Сергей Станишев, който изведнъж пое ръководството на партията и стана министър-председател. Ако Кирил Петков стане министър-председател, той трябва да отстоява своята независимост“, подчерта Плевнелиев.

„Мандата на президента Радев според мен е изпразнен от съдържание“, заяви още Росен Плевнелиев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема