Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Коалицията на новото управление се ражда под юмрука на Радев

Политика

Плевнелиев: Коалицията на новото управление се ражда под юмрука на Радев

Снимка:

Правителството ще бъде нестабилно и неустойчиво. Концепциите на „Демократична България“ и БСП са абсолютно несъвместими. Това заяви за Нова нюз Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017г.

Той обясни, че според него именно затова Кирил Петков иска да се подпише коалиционно споразумение.

„Това ще му даде комфорт в такава трудна за удържане и дори невъзможна комбинация. Притеснява ме ролята на Радев, коалицията на новото НС се ражда под юмрука му.“, допълни Плевнелиев.

Той сподели, че е притеснен от ниската избирателна активност.

„Тя ще доведе до проблеми за нашата демокрация. От 2,3 млн. гласували за Радев преди 5 години, сега са с милион по-малко. Обикновено 20-30% пък е вотът за министър-председател, а сега са 10%“, обясни той.

Плевнелиев каза още, че подкрепя подхода на „Продължаваме Промяната“ - първо да се види къде е България днес и къде трябва да бъде след 4 години, какво трябва да се направи, за да може идеите да дадат резултати, кои партии са готови да ги подкрепят и чак тогава - кой ще участва в коалицията. За него почтените хора са навсякъде, затова никой не бива да се изживява като морален стожер.

Според него АМ „Тракия“ е била договорена от Манолова за 3 млрд. лева, докато при ГЕРБ тя е построена за 500 млн. лв. „АМ "Хемус“ ще се оскъпи поне с 3 млрд. лева, „благодарение на усилията на Радев и Рашков“, смята още Плевнелиев.

По темата с кандидатурата за президент на проф. Анастас Герджиков, Плевнелиев опроверга твърденията, че е зависим от ГЕРБ.

„Имаме златен шанс да направим нещо елементарно - да убием сценариите и да им се противопоставим“, коментира още той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема