Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Плевнелиев: Не може, не бива и няма да има избори 2 в 1

Политика

Росен Плевнелиев: Не може, не бива и няма да има избори 2 в 1

Росен Плевнелиев: Не може, не бива и няма да има избори 2 в 1 - Tribune.bg
Снимка:
Росен Плевнелиев

"Това, което виждам са напрежения всякакви в много и най-различни посоки. Но ще кажа така - не може, не бива и няма да има избори 2 в 1 с европейските избори", каза пред БНТ президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017).

"Ако има някаква политическа логика останала, ако има чувство за самосъхранение в политическите лидери на евроатлантическите партии, то не бива да има избори 2 в 1 и те трябва да решават своите противоречия по един демократичен начин пред обществото", посочи той.

Ахмед Доган към ДПС: Избори 2 в 1 може допълнително да дестабилизират страната

По думите му през последните месеци "се нагледахме на ниска политическа култура , думи, които не бива да се чуват от най-високата трибуна. Кой на кого седял в скута или делкания, или сглобки". Определи прехвърчащите реплики и словесни битки между политическите опоненти като "стая, пълна с деца, които се бият и си раздават шамари и юмруци".

"Народът не очаква подобно хулиганско отношение. Моят съвет към тях е малко повече мъдрост и смирение", каза Росен Плевнелиев.

Според него меморандумът е "безспорно най-лошото, което те можеха да произведат".

"Не се прави така, че вие отнякъде да хвърлите един документ по мейла на някой, който считате, че в следващите 9 месеца трябва да бъде партньор, за да вземе историческото решение България да влезе в Еврозоната. Ако са търсили скандала - те го произведоха сами", категоричен е бившият президент.

Тома Биков: Готови сме за избори

По темата за скандалните разкрития около групата на Нотариуса, Росен Плевнелиев мисли, че има опасност от "замитане под килима".

"Има опасност безобразията в прокуратурата да бъдат заметени под килима и има огромен шанс за "операция чисти ръце", посочва той.

Бившият президент мисли, че синхронът, който демонстрират ГЕРБ и ДПС, не се харесва особено от техните избиратели. Смята също, че ежедневните преговори между ПП-ДБ и ДПС съсипват репутацията на "Продължаваме промяната". За избора на нови председатели на ДПС, Плевнелиев изказа мнението, че е "учуден защо Кючук не е поставен на по-високите етажи в ДПС".

Кирил Петков: Да оберем емоциите. На никой не му трябват избори

За евентуалния политически проект на Румен Радев, Росен Плевнелиев беше категоричен, че той отдавна съществува на местно ниво и е въпрос на време да бъде официализиран.

"Този проект съществува. Питайте на местно ниво! Хората ще ви кажат "хората на Радев, хората на Радев, хората на Радев обикалят, ние се сблъскахме с тях, тук и там. Въпросът е кой е правилният тайминг, за да го официализира", посочи Плевнелиев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Избори 2 в 1
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати