Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: Бюджетът ще бъде приет преди празниците

Политика

Росен Желязков: Бюджетът ще бъде приет преди празниците

Росен Желязков: Бюджетът ще бъде приет преди празниците - Tribune.bg
Снимка:

"Бюджетът ще бъде приет преди празниците. Като дата, зависи и от графика на приемането и на Конституцията, така че ще бъде в един от дните – 20, 21, 22 декември".

Това заяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков в НС, предава БГНЕС.

Желязков припомни, че в бюджета са заложение 1,8 млрд. лева за инвестиционни разходи за общините.

"Това е по индикативен размер. Това е и по видове работи и дейности за инфраструктурни проекти, свързани с пътната, ВиК инфраструктурата, с благоустрояването на общините до конкретни проекти, които трябва да бъдат довършени до 31 декември 2026 г.", обясни той.

Във връзка с условието на Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген, председателят на парламента коментира така:

"Позицията ни и в момента е, че очакваме да се присъединим към Шенген изцяло - по сухопътен и въздушен път, отговаряме на критериите. Не мисля, че една държава-членка може да налага каквито и да било условия, защото това означава, че говори от името на всички държави в ЕС, без да има мандат. Аз не мисля, че която и да е държава има мандат от ЕП, ЕК да поставя условия, които стоят извън критериите за членство в Шенген."

Това каза шефът на Народното събрание Росен Желязков по повод появилата се вчера информация, че Австрия е готова да вдигне ветото си за Шенген по отношение на въздушната граница, ако страната ни засили охраната на ГКПП-ата, приеме бежанци и др.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети