Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Гечев: БСП излиза от управлението, ако дадем оръжия на Украйна

Политика

Румен Гечев: БСП излиза от управлението, ако дадем оръжия на Украйна

Румен Гечев: БСП излиза от управлението, ако дадем оръжия на Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Нямаме колективно решение, но няма да подкрепим втория кандидат, за да не взимаме страна и да се противопоставяме на нашите партньори в коалицията. След като беше оттеглен единия колега не смятаме да продължаваме раздора като подкрепим единия“, заяви пред Нова телевизия Румен Гечев от БСП по повод сагата с БНБ.

Той отказа да коментира личните качества на двамата кандидати - Любомир Каримански и Андрей Гюров.

Гечев каза, че има възможност Димитър Радев да остане а поста гуверньор на БНБ.

По думите му БСП има най-разумното поведение в коалицията: „Мисля, че случаят с БНБ ще отшуми, защото коалицията има реални ангажименти - съдебни реформи и да преведем българския народ при тази обстановка. Най-важната задача не е да се водят спорове. Имаме сериозни икономически предизвикателства. БСП полага усилия за спокойствие и прилагане на европейски опит”.

Гечев коментира и думите на Нинова, че дори да има решене на парламента за военна помощ на Украйна, тя няма да го изпълни: „Беше казано съвсем ясно от г-жа Нинова, ако има решение на парламента, а аз се надявам такова нещо да няма, че тя няма да подпише решението. Това означава, че Нинова ще напусне правителството, а БСП коалицията. Тогава отиваме на нови избори“.

Според него, който вземе решение за военна помощ за Украйна, ще плати електоралната цена за това: „Ако другите проявят неблагоразумие и тласнат страната към избори, това ще е тяхна вина”.

По темата с инфлацията каза, че от БСП са били прави като подкрепят мораториум за битовите потребители. По думите му трябва да се гарантират равнища на определени групи стоки. Неговото мнение е, че партньорите от коалицията ще подкрепят фиксирането на цените.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати