Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сабрутев от ПП е предлагал друг пост на Каримански

Политика

Сабрутев от ПП е предлагал друг пост на Каримански

Сабрутев от ПП е предлагал друг пост на Каримански - Tribune.bg
Снимка:

„Аз не съм предлагал пост. Направих предложение за излизане от ситуацията, в която сме. Предложение, с което коалицията ще излезе още по-силна и обединена, а двамата кандидати ще получат повече от това, за което кандидатстват. В петък помолих г-н Каримански за кратка дискусия. Срещнахме се в кафето на парламента. И му казах, че търся win-win решение – това е моя инициатива. Зададох му въпроса какво мисли, ако неговата кандидатура бъде издигната за представител на България в Световната банка. Това не беше раздаване на постове, това беше дискусия вътре в коалицията”. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПП Венко Сабрутев в отговор на въпрос предлаган ли е друг пост на Любомир Каримански, за да се откаже от надпреварата за шеф на БНБ.

По думите му дискутираното с Каримански в било възможността коалицията да излезе с нова кандидатура, която да обедини всички народни представители. „Той каза, че трябва да говори със Слави и Тошко. Не сме се разбирали този разговор да остане само между нас. Тук няма скрито-покрито”, подчерта Сабрутев. И допълни: „Това, което ПП направи, е да потърси най-подходящия кандидат за поста гуверньор на БНБ. Още в началото зададохме стандартите, на които трябва да отговаря той”.

Според него ПП е дала ясна заявка, че ще търсим обединителна кандидатура. „Твърдо смятаме, че кандидатурата на Андрей Гюров беше точно такава. Той е човек със солиден опит и образование и безупречен имидж. Когато създавахме коалицията ясно казахме, че ние няма да раздаваме постове. Ще се търси най-добрата кандидатура за всеки един пост”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати