Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов е гласувал за вота на недоверие като „сигнална лампа“ към управляващите

Политика

Румен Христов е гласувал за вота на недоверие като „сигнална лампа“ към управляващите

Румен Христов е гласувал за вота на недоверие като сигнална лампа към управляващите - Tribune.bg
Снимка:

Той добави, че изразява мнението на своите избиратели, които са много недоволни, че едва ли не са „гумен печат“

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че е гласувал е подкрепа на вота на недоверие срещу правителството като „сигнална лампа“ към управляващите. Той посочи, че от групата на ГЕРБ-СДС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е участвал в гласуването, а лидерът на по-малкия коалиционен партньор е гласувал „за“ вота на недоверие.

Кабинетът Денков отново оцеля. Вотът на недоверие не мина

„Това е сигнална лампа към управляващите, с която искаме да им кажем, че решенията, които се вземат, трябва да бъдат съгласувани първо и второ, да работят по-добре, очакванията ни са по-големи, заяви той, цитиран в БТА.

Христов посочи, че големите неща, които са ги събрали в „тази некоалиция“, са свързани с покриване на критериите за еврозоната, Шенген, Плана за възстановяване и устойчивост и закона за бюджета. По този начин им казваме, че важните неща, свързани най-вече с бюджета - непокриване на изискванията от Маастрихт по отношение на инфлацията и евентуално надхвърляне на допустимите 3% дефицит, са много важни за нас и те трябва да си вземат бележка, коментира председателят на СДС.

Няма драма в коалицията ГЕРБ-СДС, както се казва - юмрук сме, но имаме право на собствено мнение, обясни Румен Христов. Той добави, че изразява мнението на своите избиратели, които са много недоволни, че едва ли не са „гумен печат“ и осигуряват безпроблемно съществуване на „некоалицията“, а има въпроси, които ги засягат и те искат да бъдат решени.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети