Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила на парламентарните избори на 14 ноември

Политика

Румен Христов: ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила на парламентарните избори на 14 ноември

Снимка:

„В 47-ото НС всички трябва да търсят партньори, за да има правителство“, категоричен е лидерът на СДС

„Убеден съм, че ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила на парламентарните избори на 14 ноември, но мандатите, които ще получим, няма да са достатъчни за съставяне на правителство. Всеки в следващото Народно събрание трябва много внимателно да се огледа за партньори, защото обществото има нужда от едно редовно правителство“. Това заяви пред БНР председателят на СДС Румен Христов.

„Ние призовавахме и в 46-ия парламент да има редовно правителство, очевидно беше, че то ще стане и без нас, но България имаше нужда от редовен кабинет, защото виждаме провалите, които всеки ден ни сервират служебните министри от правителството, съставено от президента Румен Радев“.

Той подчерта, че коалицията ГЕРБ-СДС не е изчерпана и оцени като успешна свършената от тях работа.

„Коалицията ни беше създадена по идеи, ние на сме искали постове, докато ГЕРБ бяха управляваща партия никой от формацията не получи пост.“, обяви той. 

Румен Христов заяви, че проф. Анастас Герджиков е издигнат от инициативен комитет и е спечелил подкрепата им заради личностните си качества.

„Убеден съм, че той ще стигне не само на балотаж, но ще бъде следващия президент. Всички, характеристики, които носи този еродит, този съвременен будител ми дават основания да смятам, че новия президент ще бъде проф. Анастас Герджиков.“, завърши председателят на СДС.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема