Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Можем да избираме между „Върви, народе възродени“ и „Партизан за бой се стяга“

Политика

Румен Христов: Можем да избираме между „Върви, народе възродени“ и „Партизан за бой се стяга“

Снимка:

„Застанахме зад проф. Герджиков заради неговите лични качества. Той е един безспорен ерудит. Човек, който е доказал, че може да обединява, ръководейки втори мандат Софийския университет. Като прибавим и неговата безупречна кариера, образование, владеене на толкова много езици и неговия уравновесен характер... Човекът показва, че може да бъде умиротворяваща фигура. Нещо, от което нашето общество има нужда“, заяви лидерът на СДС Румен Христов пред „България он еър“.

Той е категоричен, че са застанали зад него не толкова заради някакви политически сметки, колкото заради качествата, които носи в себе си и нуждата, която има България.

“Българските граждани ще имат избор. Духовното е по-важно. Бих определил проф. Герджиков като съвременния будител. България има нужда от будители. Можем да избираме между "Върви, народе възродени" и "Партизан за бой се стяга". Коренно противоположни като визия и излъчване са двамата кандидати", смята лидерът на СДС. Христов изтъкна, че може би партиите не предлагат свои лица в битката за "Дондуков" 2 с цел да покажат, че този, който ще стане държавен глава, би следвало да не бъде толкова зависим от някоя партия.

"Президентът трябва да може да разговаря с всички свои политически симпатизанти и опоненти. Отправяли сме упреци към Радев, че не можа да постигне съгласие за съставяне на правителство. Това е ролята на президента - да успее да помири политическите формации", подчерта още Христов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема