Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Нинова е много шумна и заядлива, сплотява редиците на десницата

Политика

Румен Христов: Нинова е много шумна и заядлива, сплотява редиците на десницата

Румен Христов: Нинова е много шумна и заядлива, сплотява редиците на десницата - Tribune.bg
Снимка:

„Поведението на г-жа Нинова винаги е било странно, тя въведе нова мода в обществения живот - на истеризирането, на ръба на истерията. На два избора подред се доказва, че това не работи - опитът да се създава революционна обстановка с говорене на границата на обидата, е смешен. Това, което се случи, е естественият завършек на този фарс - трагикомедия“. Така Карлос Контрера от ВМРО обобщи в „Беновска пита“ случилото се на днешния 49-ти конгрес на БСП, на който подалата оставка Корнелия Нинова я оттегли.

„Виждате, че след всички помпозни заявки за промяна - социалистите обичат да се занимават най-вече със себе си, няма индикация, че тази промяна ще стане. Ще им бъде много трудно да се върнат към нормалността. Кой ще го направи? С риск да звучим трагично, отговорът на въпроса ви е - никой. БСП занимава със собствените си драми цялото общество, а това е контрапродуктивно“, посочи Контрера.

 Председателят на СДС Румен Христов изтъкна, че на конгреса „нищо не се случи - де факто не можах да разбера имаме ли или нямаме оставка“. И констатира, че сегашната ситуация в соцпартията устройва десните сили.

„От друга страна това е добре на десницата, защото лидерът на БСП е много шумен, много заядлив, който сплотява редиците. България има по-голяма нужда от дясно управление: нека не останат по-дълго в опозиция, това е добре за България!“, пожела си лидерът на СДС.

И той, и Карлос Контрера отбелязаха, че СДС и ВМРО, макар да нямат официално коалиционно споразумение, работят добре по места и имат много малко различия. „В интерес на истината в столичния общински съвет със съветниците от СДС доста добре работим, имаме малко различия с тях“, каза Контрера. Румен Христов подкрепи думите му: „И в по-малки общини имаме добри взаимоотношения, например с ВМРО сме били дори коалиция навремето“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети