Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Паметникът на съветската армия не се демонтира варварски, а така – както е монтиран

Политика

Румен Христов: Паметникът на съветската армия не се демонтира варварски, а така – както е монтиран

Румен Христов: Паметникът на съветската армия не се демонтира варварски, а така – както е монтиран - Tribune.bg
Снимка:

„Паметникът трябва да бъде преместен. Не мога да разбере този разбой между институциите – има си органи, които да установят как се работи. Не се демонтира варварски, а така – както е монтиран“, обясни пред Нова телевизия председателят на СДС Румен Христов. 186 са съветските паметници и трябва голямо пространство, за да бъдат видени на едно място. Монументът ще бъде съхранен, но мястото му не е там, добави още Христов

Вчера БСП показаха документ, издаден от Министерството на културата, според който ведомството е разпоредило незабавно прекратяване на демонтажа на монумента още на 14 декември.

При запитване обаче дали документът е истински, културното ведомство остави въпроса за понеделник.

„Ние сме разделено общество, още от атентата в „Света Неделя“. Ние демократите не сме търсили мъст след 10 ноември, дори нямаме Закон за лустрацията. Не трябва да се подхожда като тях, поне да се бяха извинили“, коментира Румен Христов.

Народният представител изказа мнение и по темата Шенген.  „Такса за пренос на руски газ през България няма да има”, каза той по повод ултиматума на Унгария за членството ни.

Христов не скри, че му се иска страната ни да влезе в шенгенското пространство и по въздух, и по суша, и по вода. „Ако ни бъде предложено само по въздух, трябва да искаме конкретни дати за това кога ще бъде приемането ни по душа и вода”, посочи депутатът.

По отношение на план-сметката за 2024 г. Румен Христов заяви, че ако не бъде приета до края на годината, ще се работи с една дванадесета от нея. Той отрече парламентарната група на ГЕРБ-СДС да е присъствала на банкет на колегите им ДПС.

Подобни твърдения се появиха, след като депутатите не присъстваха в пленарната зала в петък - ден, след въпросното парти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети