Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Правителството има три златни пръста и едно силно външно влияние от страна на президента Радев

Политика

Румен Христов: Правителството има три златни пръста и едно силно външно влияние от страна на президента Радев

Румен Христов: Правителството има три златни пръста и едно силно външно влияние от страна на президента Радев - Tribune.bg
Снимка:

Бих ви посъветвал съвсем приятелски, да не живеете с чувство за уникалност, обърна се той към Кирил Петков

Върви се към избор на едно ляво-либерално правителство, което ние няма да подкрепим. Няма да го подкрепим по няколко причини. На първо място, защото ние заявихме нашата ясна и категорична позиция, че ще бъдем опозиция – конструктивна, но взискателна опозиция. На второ място, защото вътре присъства нашият основен опонент – Българската социалистическа партия“, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов.

По думите му правителството е съставено от четири формации и има три златни пръста и едно силно външно влияние от страна на президента Радев с неговите шест представители в правителството.

„Аз обаче нямам отговор на въпроса – какво правят доскорошни наши колеги от „Демократи за силна България“ конкретно, които впрочем са много последователни, те подкрепиха г-жа Мая Манолова за кмет на София, после получиха гласове от БСП за избор на техните осем районни кмета, впоследствие работиха за левия кандидат – Румен Радев, а не подкрепиха Лозан Панов и сега са заедно в коалиция с БСП“, подчерта той.

Той се обърна и към Кирил Петков. „ Аз като единственият представител на първото демократично правителство, това на Филип Димитров, ние също като вас бяхме толкова ентусиазирани, толкова бързо щяхме да правим промените, бих ви посъветвал съвсем приятелски, да не живеете с чувство за уникалност. Всички правителства през тези години са оставяли нещо положително за тази държава. Да, допускали сме и грешки, но СДС е партията, която промени България, дала е нещо за това, в което се случва в България", заяви Румен Христов.

След като получи подвиквания от БСП, той се обърна и към тях:

„Господа от ляво, дърпате ми езика, аз решавах зърнената криза, която направихте вие, вие фалирахте 17 банки и вие направихте долара 3000 лева, заплатата 3 долара, а пенсиите по малко. Не ме репликирайте, защото много добре работите, а винаги след вашето управление се случват кризи. Не ви го пожелавам това. На добър път“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети