Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Важно е големите градове да останат с дясно управление

Политика

Румен Христов: Важно е големите градове да останат с дясно управление

Румен Христов: Важно е големите градове да останат с дясно управление - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на СДС очаква и компроматна война за местните избори

Успешна беше взаимната работа за европейските избори, успяхме да вкараме 6 евродепутати, СДС има свой евродепутат. Има едно очакване десният вот да се консолидира, защото опитите на БСП да се върне на власт стават все по-видими. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов пред bTV.

„На нас ни е ясно, че СДС не е в онази форма и не може да спечели София на първия тур на местния вот. Но ние имаме свои последователи и въпросът е тези гласове да не се изгубят и да постигнем добри резултати в общините в България“, посочи той.

Христов обясни и че подписаното споразумение с ГЕРБ не е коалиционно, а рамкова. Така на някои места двете формации ще издигнат общ кандидат, а на други ще се явят отделно.

„Важно е големите градове като София, Пловдив и Стара Загора, например, да запазят дясното си управление. На подобни места няма да имаме кандидатури“, посочи лидерът на СДС.

Румен Христов добави, че в момента структурите на двете партии имат забрана за коалиции с БСП и ДПС. „Останалите дясноцентристки формации са възможни коалиционни партньори“, обясни още той.

Освен това в споразумението има точка която гласи, че на втори тур, когато една от двете партии стигне до балотаж ще има подкрепата и на двете партии.

„Заявените кандидатите от страна на левицата се опитват да се явят като кандидати на инициативен комитет, все едно нямат нищо общо с БСП. Много добре знаем, че Мая Манолова е едно от остриетата на    БСП, знакова фигура.  Няма как да избягаш от миналото си. Вероятно ще има и компроматна война, но това е нормално за всеки вид избори.  Мая Манолова е сериозен кандидат, но аз смятам, че  дясната общност в София ще надделее“, коментира още Христов.  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети